tisdag 11 augusti 2015

Ihålig idealism

Rosengren-stolt och nöjd sosse.
Statsministern fick äran att avsluta ungdomspartisterna i SSU:s kongress häromdagen. Det gjorde han med brösttoner och en god portion självgodhet. Löfven slog övertygat fast att jämlikhet är en förutsättning för verklig frihet samtidigt som han frågade sig hur mycket en människa egentligen kan, respektive inte kan, äga. Kongressen jublade och instämde säkert i sin statsministers klokskap.

Alltmedan statsministern jagade upp SSU-ungdomar jagade den tidigare näringsministern Björn Rosengren upp en ny bostad. Rosengrens residens mäter dryga 300 kvadratmeter hus och 1 700 kvadratmeter tomt. Gäststuga och brygga givetvis inkluderat. Som grannar i pittoreska Saltsjöbaden får han stora delar av kapitalismens grädda. På morgonpromenaderna lär Rosengren troligen bland andra springa på både aktieaktivisten Christer Gardell och Swedbanks Michael Wolf.


Det är bara att gratulera Rosengren och alla de övriga exsossar som det går bra för därute i näringslivet. Deras bidrag gör oftast även Sverige väl. Löfvens idealistiska tal om jämlikhet och spekulationer om frihet faller däremot pladask. Om det nu någonsin stått upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar